Zadłużenie mieszkańców małych miast

wtorek, 8 maja 2018 r.

Raport Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej SA „Zadłużenie mieszkańców małych miast” to analityczne zestawienie danych dotyczących zadłużenia mieszkańców miast do 20 tys. mieszkańców. Kwestia i tematyka zadłużania się jest według nas konsekwencją problemów, z jakimi borykają się mieszkańcy najmniejszych miast Polski.

W publikacji zamieszczone są informacje pochodzące z bazy danych KRD m.in. o liczbie dłużników i wartości ich zobowiązań w podziale wojewódzkim oraz ze względu na wiek i płeć.

Publikacja jest kontynuacją raportu na temat zadłużenia mieszkańców wsi, który opublikowaliśmy w sierpniu 2017 roku. Powstała przy współpracy z twórcami raportu „Światła Małego Miasta”, który jest projektem badawczo-reporterskim mającym na celu zbadanie i opisanie życia codziennego w najmniejszych polskich miasteczkach.